MartinLoh.Com

Akhirnya Saya dapat updated Sony Z Ultra Dari 4.4.4 Kitkat Kepada 5.0.2 Lollipop

April 28th, 2015

Kebelakang ini, SONY telah janji akan bagi update android lollipop 5.0 untuk semua Sony Z series.
Pengumuman ini telah diumumkan sejah awal January 2015 tetapi masih belum nampak ada update dalam February dan March.

Akhirnya suatu hari dalam April-14/04/2015. Saya pun dapat notis daripada Sony Z Ultra, adanya latest software boleh download.
Saiz download lebih 600MB. Ini Kali lah. Lollipop 5.0.2 akhirnya sampai!!

Lollipop update memerlukan masa lebih kurnag 20 min termasuk sownload package dengan install.

Selepas update, saya pun try android baru ni. Saya pun first time untuk try lollipop. Android yang perlu saya try pun setakat Kitkat 4.4.4 sahaja.

First try, saya amat suka dengan interface yang baru terutamanya interface yang nampak sikit seperti Apple interface.

Saya pun try guna Antutu Benchmark untuk test beza antara kitkat 4.4.4 dengan lollipop 5.0.2. Tapi nampaknya tiada jauh beza antara kitkat dengan lollipop.

Tapi apa yang menarik adalah screencast app yang memerlukan Andoid 5.0.2 seperti AZ Screen Recorder dapat guna melalu Android Lollipop.

Apa yang menarik, AZ Screen Recorder tak payah root android. Ini adalah suatu perkara yang amat baik kepada saya. Sebab saya memang sudah lama untuk cari

Screencast App yang betul-betul boldh guna. Sebelum tu, saya pakai Screencast app tapi memerlukan Android phone “root”. Lagipun selepas root android phone saya, screencast

yang saya pakai pun banyak masalah. Tapi dengan lollipop 5.0.2 dan AZ Screen Recorder, semua masalah telah ditangani. 5 stars saya bagi lollipop untuk perkara ini.

Lollipop pun jarang “hang” berbanding dengan kitkat yang saya pakai selama ni. So saya boleh cakap lollipop memang jauh lebih baik berbanding dengan Kitkat.

Jika you mempunyai Sony Xperia Z series seperti Z3,Z2,Z1, Z Utra, Z1 mini.. Anda sudah boleh update lollipop.

Untuk update Sony Xperia Z series dari Kitkat ke Lollipop, ikut langkah berikut:-

Pergi Settings -> About Phone -> Software update dan click kan software update. Lepas tu biar Sony Xperia download and install sacara automatik.

Lepas 20++ min, Phone akan restart/reboot sendiri and you pun dapat Lollipop 5.0.2.

Google Buzz

Laporan Percuma – Panduan Membuat Duit Mudah melalui Internet

April 8th, 2013

Salam Ceria kepada semua.

Saya sudah lama tak update blog saya – post yang last sekali update adalah tahun lepas.  Saya sibuk dengan urusan peribadi dan kini kembali untuk mengfokuskan blog saya ini.

Saya telah siapkan laporan iaitu “Panduan Membuat Duit Mudah melalui Internet” di mana merupakan laporan PDF dengan halaman 26 muka surat.  Laporan saya ini merupakan cara-cara yang dapat anda gunakan untuk menjanakan duit melalui internet.

Ramai orang masih tak tahu bahawa internet mempunyai peluang dan market yang besar dan berpotensi tinggi untuk menjanakan duit yang lumayan.   Jadi saya mengambilkan peluang di sini untuk memberikan sedikit sebanyak tentang cara-cara yang wujud untuk menjanakan duit mudah melalui internet.

Anda cuma perlu mengisikan nama dan emal yang terdapat di bawah dan saya akan mengirimkan laporan percuma saya kepada anda melalui emel anda itu. 🙂

Laporan ini dituliskan oleh saya berdasarkan pengalaman dan pemahaman saya dalam pemasaran internet.  Jika berbanding dengan otai-otai internet lain, kemungkinan besar laporan saya ini tak seberapa. Walau bagaimanapun, laporan ini adalah hasil tulis saya untuk mereka yang mahu start untuk mencuba nasib di pemasaran internet.

Dalam masa yang akan datang, saya akan memberikan panduan-panduan seperti bagaimana setup blog menggunakan wordpress , pemasaran CPA, pemasaran menggunakan emel, clickbank, menghasilkan ebook cover (dengan menggunakan software yang free) dan sebagainya.

Untuk masa ini, saya hanya dapat siapkan laporan percuma seperti yang di bawah.  Anda boleh memberikan laporan percuma saya kepada mana-mana pihak dengan satu syarat, ia mesti download daripada blog saya. 🙂

OK lah, untuk setakat hari ini sahaja.

Harap anda boleh mendapat sedikit sebanyak info mengenai pemasaran internet.

Harap maklum.

Dapatkan Laporan Saya- Panduan Buat Duit Mudah Melalui Internet dengan PERCUMA hari ini

Anda perlu mengisi name dan emel untuk dapatkan laporan percuma saya ini.

Nama              

Emel address

Google Buzz

Surprise From Google

November 11th, 2012

Few days ago, i received a letter from google. Surprise that it is no a google adsense payment to me but a letter to offer free credit to google adwords.

I am not using google adwords for very long time for promote my affiliate offers.  It is easy to get banned by google of you using google adwords to promote any kind of affiliate offers from CPA or clickbank offers.

Many of affiliates (some of top affiliates) already get banned by google.

I may take consider to use this google coupon to promote my blog.  Maybe can increase my blog publicity.

Google

Google Buzz

Samsung Galaxy Note II Sells Three Million In One Month

November 4th, 2012
Samsung new flagship – Samusung Note 2 (latest Smartphone + Tablet hybrid, somebody also call phablet) already sell three million units in 37 days.
This figure is a 3x sales of the original Galaxy Note in which make 1 million units in first month of sale.
While Apple sold more than 5 million of its iPhone 5 in its first weekend of sales.  No bad for Apple.

Apple already release its new iPad – iPad Mini while Google also launch its Nexus 10 and 4. Who will be the next winner? We will see after few months.

Nokia also will release its flagship Lumia 920 with its amazing camera and display.  Lumia 920 will also using new Window Phone 8 and Nokia hope this flagship will make Nokia come back as top 3 smartphone. We will see what happen in few months. 🙂

Google Buzz